Гарачая лінія: 8 (0235) 02-82-23
Петрыкаўская цэнтральная раённая бальніца

Правільны сняданак - якім ён павінен быць?

08 снежня 2020 в 11:02

      Згодна з законам биоритмологической адэкватнасці харчавання неабходна выконваць рацыянальны рэжым харчавання ў адпаведнасці з біялагічнымі і сацыяльнымі рытмамі.
      Дадзены закон мае на ўвазе пабудова свайго сутачнага рацыёну з улікам цыклічнай дзейнасці стрававальнага гасцінца і рэжыму працы і адпачынку.
    У людзей з звычайным 8 гадзінным працоўным днём перад выхадам на працу рэкамендуецца ажыццяўляць прыём ежы. Пры чатырохразовае харчаванні аб'ём сняданку павінен складаць 15-20% ад сутачнага рацыёну.
     Паводле праведзеных даследаванняў сняданак з'яўляецца самым важным прыёмам ежы і яго пропуск павышае рызыку развіцця атлусцення, цукровага дыябету і захворванняў сардэчна-сасудзістай сістэмы.

      На сапраўдны момант існуе шмат варыянтаў сняданку (кантынентальны, брытанскі, індыйскі, руская, кітайскі і г.д.)
      Для нашага рэгіёну традыцыйным з'яўляецца вельмі сытны і каларыйны сняданак, які складаецца з омлета, яечні, бульбяных або грэчкавых бліноў, смажанага сала або хатніх каўбасак. Такі сняданак сапраўды можа насыціць і даць энергіі на доўгі час. Дадзены сняданак падыдзе для людзей, занятых актыўным фізічнай працай, для людзей вядучых пераважна сядзячы лад жыцця падыдзе больш палегчаны варыянт традыцыйнага сняданку.
   Шмат хто на сняданак прывыклі есці кашы, але не варта абмяжоўваць сябе толькі аўсянкай, цяпер рэалізуецца велізарны выбар круп і ўсе гэтыя крупы багатыя вітамінамі і мікраэлементамі. Не варта варыць кашы выключна на вадзе, дадаўшы ў кашу трохі малака, сметанковага масла, арэхаў і сухафруктаў вы не толькі палепшыце смакавыя якасці прыгатаванага прадукту, але і павялічыце пажыўную і біялагічную каштоўнасць кашы.

       Строгага паняцця "правільны сняданак» не існуе, для кожнага чалавека існуе свой «правільны сняданак», галоўнае, каб ён вам прыносіў карысць і радасць !!!
     Памятаеце, прадукты харчавання для вашага сняданку трэба набываць толькі ў месцах, усталяванай гандлю, не купляйце прадукты з рук. Пры куплі прадуктаў звяртайце ўвагу на тэрміны прыдатнасці і ўмовы захоўвання харчовых прадуктаў.

Чытайце таксама: